Zilele când cenzura devine normă la „privații” deveniți vocile statului. Azi și Youtube.

Youtube a anunțat cenzură totală pentru toate vocile, de la experiențe personale și până la medici licențiați și oameni de știință, care pun în umbră total sau parțial narațiunea mainstream pentru vaccinare, etichetându-le ca dezinformare.


Efecte secundare, experiențe neplăcute, întrebări care pun la îndoială lucruri sau care sunt încă fără răspuns, studii care arată și alte aspecte ... toate sunt considerate acum dezinformări. Serul supranumit vaccin e sfânt, e perfect, e salvarea și nu mai poate nimeni să spună că e altfel sau mai puțin de atât.


Cenzura nu e o apucătură nouă a Youtube, dar iată că a devenit politică oficială. În sfârșit s-a poziționat clar "ori postezi entertainment sau conținut care susține doar ce zice partidul, ori pa"Giganții tech s-au poziționat cu claritate acum din privați și gazde ale diversității vocilor în instrumente care servesc alte scopuri, iar eu nu cred că sănătatea mea e unul dintre ele, din moment ce mi se ia accesul la diversitatea informației și sunt obligată de gazde să aud doar un singur cântec, cel pe care dorește politicianul și corporatistul farma să-l aud.


O agresiune atât de violentă împotriva informației atacă direct posibilitatea ca oamenii să poată auzi pe aceste platforme toate vocile pe un subiect și ar trebui să neliniștească pe oricine indiferent de care parte a Marii Injectări sau a altui subiect este.


Până și Rusia pe care n-o iubește nimeni spune că un asemenea atac asupra informației e fără precedent și că ia în calcul interzicerea youtube pe teritoriul ei.


Pentru că tot acest război se duce prin influențatori și platforme facilitatoare, la nivel personal nu mă pot apăra de acest asalt și nu pot lupta altfel decât holistic și lucrând direct cu materialul clientului, ca să mă feresc de propriu-mi extremism la atacuri atât de extremiste:


  • Să-mi deschid conturi pe mai multe platforme paralele cu narațiunea mainstream unde norma nu e cenzura;

  • Să urmăresc noile platforme paralele care vor apărea;

  • Să mă abonez la website-uri de interes / știri, ca să îmi vină direct în mail toată informația pe care eu o vreau, nu doar cea pe care o vrea guvernul, facebook, youtube și twitter;

  • Să-mi continui campania personală de unfriend/unfollow/unsubscribe/block la orice cont care forțează alegerea oamenilor într-un sens sau altul prin livrarea cu vehemență doar a unei narative, eu pe ambele considerându-le abordări extremiste și poluante care servesc alte scopuri decât sănătatea; personale sau de stat;

  • Să îmi diversific contactele din telefon;

  • Să mai cercetez.

Scad puterea influențatorilor extremiști, scad puterea de control a platformelor și a narativei mainstream asupra mea cel puțin cu mine ca nod de rețea. Teoria rețelelor funcționează în ambele sensuri.


Scopul meu personal este să îmi apăr libertatea de a-mi alege informația și de a decide în timpul pe care eu îl consider potrivit ceea ce consider că este mai potrivit pentru mine. Vreau să am acces la toate vocile și să fiu lăsată să gândesc cu mintea mea, nu să mi se spună cum trebuie să gândesc și cu atât mai puțin în ce direcție e binele meu.


Nu am nevoie să fiu "protejată" de niciuna din fațetele realității.


Reuters:

YouTube blocks all anti-vaccine content