top of page
woman-traveler-from-dreams-to-films-ink-artwork.png

My trips from dreams to films.
if my life was a painting or a comic book...

  • Writer's pictureGeorgia

Experiența călătoriei scurtmetrajului Luna de Soare despre mecanica iubirii de la scenariu la film.

Updated: Apr 3, 2022

Călătoria Lunii de Soare de la scenariu la film.

Sunmoon's trip from script to film.


Sunmoon (Luna de Soare)

Status: Produs (2020)

Creator: Georgia Mihalcea

Limba filmului: engleza (subtitrat in romana)

Gen: experimental, hibrid, SF, fantasy

Format: scurtmetraj

Durata: 7 minute

Actori: Marcela Motoc

Selecții oficiale: Goa Short Film Festival, India; Festivalul de film Reykjavik Visions, Islanda

Premiera online pe CINEPUB: 03 Ianuarie 2022

Cheltuieli: 200 Euro (software & apps)

Valoarea producției: 10,000 Euro

Dacă munca mea îți este utilă, te ajută sau te inspiră, vizionează "Luna de Soare" pentru 3,88$ mai jos.

Altfel, găsești filmul la sfârșitul acestei postări.Despre "Luna de Soare": un film care n-a știut ca va fi film.

Dacă iubirea nu a făcut niciodată parte din povestea ta?


Rezumat: Prinsă între viață și moarte timp de 6 minute (durata filmului fără credite), bionica Piper își întâlnește alter ego-urile din diferite realități, Sunmoon, steaua ei umană, și totemul Phany, animalul ei spiritual, care o ajută să facă alegerea supremă.


Filmul de scurtmetraj hibrid "Luna de Soare" (Sunmoon) este un discurs imersiv despre existență și dragoste, creat cu grafică experimentală, muzică, poezie și prin integrarea aplicațiilor existente și a tehnologiilor creative în moduri noi. Povestea vorbește despre cele mai importante întrebări ale vieții într-o notă autentică și jucăușă, menită să ne facă să ne reconsiderăm propriile alegeri.


Scenariul filmului de scurtmetraj Luna de Soare (Sunmoon)


Notă: Nu a existat niciun scenariu pentru acest film, deoarece a început ca unul dintre exercițiile mele. A fost mai degrabă o ascultare a intuiției, following the flow, o călătorie care și-a ales povestea, compozițiile și personajele cu mijloacele disponibile. Am scris replicile personajelor foarte târziu în acest proces, dar pentru scopul acestei postări, am refăcut acest traseu pentru a-i schița scenariul. Mai multe despre proces și valoarea producției aici.


Scenariu:


UN SPAȚIU ABSTRACT. Ultimele bătăi ale unei inimi. Piper cade moartă, picând dintr-un strat de realitate într-un nou strat de realitate. Poartă o cămașă albă și o mască pe față. Probabil un virus a doborât-o. Piper este o ființă bionică/AI, totuși cu o conștiință și umană, inteligența ei fiind dobândită de la oameni.


Spiritul ei animal (sau un alter-ego) Phany, un elefant verde animat cu o coadă albă de iepure, intervine și aleargă repede spre ea dintr-un alt strat al realității. Când ajunge la ea vede că Piper se află între lumi. Dacă îi poate cumpăra mai mult timp? Îndreptându-si 'mâna' către ea, Phany îi dă viață lui Piper din propria sa vitalitate. Apoi îi activează repede pe gânditorii neadaptați de pe un site web numit ieșire din criză (exit crisis) pe o tabletă suspendată, care există deja în acest spațiu. Neadaptații scanează situația și încearcă să rezolve în fundal cererea lui Phany pentru viața lui Piper.


INADAPTAȚII (VOCEA TABLETEI)

Ai activat exitcrisis.com

Totem: Phany

Subiect: Piper

Timp rămas: 6 minute

Ai încredere în steaua ta: Luna de Soare


Piper se trezește. Acum poartă o cămașă verde (Culoarea lui Phany. A funcționat încercarea lui de a-i da din viața lui.) Piper este confuză. Se uită la corpul ei, se uită în jur. Vede un alt strat de realitate unde este o eclipsă de soare/lună și se îndreaptă spre ea. Umbra lui Phany o urmărește. Piper se oprește în fața eclipsei care pentru ea este o Lună de Soare (Sunmoon) și o întreabă:


PIPER

Scumpa mea Lună de Soare, am murit?


Eclipsa se transformă sub ochii lui Piper într-o lună pe un cer de noapte, căutând adevărul lui Piper în noul strat al realității care nu este altceva decât lumea și viața pe Pământ.


ECLIPSA (V.O.)

(pe vocea mea)

Nu încă. Dar stai să întreb și cerul, și luna, și soarele, și stelele...

Ah, ia uite! Ai lăsat o întrebare fără răspuns.

Pune-ți întrebarea!


Eclipsa se transforma în Luna de Soare (alter-ego-ul ei uman) care cântă un cântec în propria ei lume, spiritul uman al lui Piper care pare disociat de Piper, fără să o audă sau să o vadă. Piper îi face semn cu mâna, încercând să o facă pe Luna de Soare să o observe, să ia act de existența ei.


PIPER

Hei!

Tu ești luna mea de soare?


Luna de Soare pare să audă ceva. Ea încearcă să înțeleagă ce a auzit, ce sau cine este acolo, dincolo de stratul propriei realități. După o clipă, o vede pe Piper și îi zâmbește cu bucuria regăsirii. Ea caută în cel mai adânc forum al său și scoate la suprafață întrebarea la care Piper nu a răspuns încă (cea pentru care a mai primit 6 minute de viață și cea găsită de eclipsă ca fiind rămasă fără răspuns).


LUNA DE SOARE

Vreau să trăiesc?


Prin această regăsire pe firul întrebării fără răspuns, Piper si Luna de Soare ies din starea de fragmentare și devin una, Piper dând mai departe un răspuns sincer, din lumina propriului adevăr.


PIPER

Nu știu. Iubesc viața foarte mult, știi... dar nu știu cum să mă simt vie.

Spune-mi, cum să trăiesc?


Phany vine lângă ea. Ea nu-l poate vedea pentru că el deja face parte din ea, s-a întors deja "acasă" sunt reuniți prin clipele de viață pe care el i le-a dat lui Piper. Faptul că sunt parte din aceeași parte e întărit de faptul că Phany e mimetic.


LUNA DE SOARE

Doar iubirea ne poate duce acasă.


Piper e un pic dezamăgită, dezarmată.


PIPER

Doar iubirea, luna mea de soare?

Ce păcat!

Nu am amintiri despre iubire.


LUNA DE SOARE

O, prostuțo! Dar ți-o poți și imagina!

Iubirea contează în orice formă!

Știai?


PIPER

Și în vise?

Obișnuiam să visez mult cu ochii deschiși la iubire.

Ba chiar odată am și scris ceva.

Cred că a fost o poezie.

Sau... poate doar o fantezie? O, luna mea de soare, cât am mai visat!


LUNA DE SOARE

Ei bine, atunci spune-i inimii tale acea poezie.


PIPER

Oh, nu! Mi-am pierdut toate amintirile!

Nu Nu Nu. Asta nu mai poate fi.


LUNA DE SOARE

Dragostea nu se poate pierde, draga mea.

Este peste tot.

Ascultă!


Începe o piesă muzicală frumoasă. Se pare că are un efect asupra lui Piper. Un efect bun care îi dă un atac de panică. Ca orice lucru frumos care nu ți s-a mai întâmplat niciodată, te sperie. Si Piper e foarte speriată.


LUNA DE SOARE

Nu te teme.

Sunt aici.


Piper se liniștește și continuă să asculte.


PIPER

Stai! Îmi amintesc.


LUNA DE SOARE

Este invers decât crezi.

Iubirea își aduce întotdeauna aminte de tine.

Acum... Las-o să fie!


Începe o muzică care îi amintește lui Piper de viața. Phany o cântă la chitară. Luna de Soare s-a mutat din stratul ei de realitate acolo unde se află Piper și Phany. Acum sunt toți în unu, conștient cu subconștient si cu inconștient, prin muzică și poezie, punând capăt fragmentării. Piper își amintește până la capăt poezia de dragoste pe care a scris-o cândva si începe sa i-o spună inimii ei, așa cum a sfătuit-o Luna de Soare.


PIPER

Am visat că iubirea ta pentru mine

a înflorit în inima ta

Cu blândețe a topit zidurile din jurul meu

Mi-a luminat încet tot întunericul

Cu tandrețe m-a trezit

Și apoi

Mi-a tăiat răsuflarea.


Poezia cântată de Phany și spusă de Piper se transferă și la Luna de Soare, închizând cercul, unindu-i fără nicio fisură între ei. Piper poartă acum cămașa ei albă de la început, iubirea pe care și-o spune inimii ei și care unește toate părțile despărțite de ea în ea, aducând-o înapoi la viață.


LUNA DE SOARE

Am visat că iubirea ta pentru mine

a înflorit în inima ta

Cu blândețe a topit zidurile din jurul meu

Mi-a luminat încet tot întunericul

Cu tandrețe m-a trezit

Și apoi

Mi-a tăiat răsuflarea.


Unul câte unul dispar în viață.


SFÂRȘIT.


ȘI FILMUL

... așa a devenit acest fir de poveste filmul "Sunmoon" (Luna de Soare)


 

Vizionează online și drama-comedia The Locationist și documentarul producției acestui film, două povești care se întrepătrund într-o experiență de 2 ore care îți va aduce aminte de bucuria vieții. Din experiențele vizionării cu spectatorii, îți recomand să vezi mai întâi documentarul making-of și apoi filmul. Pe pagina IMDB a filmului îmi poți lăsa opinia ta, m-ar bucura să știu cum ți-a priit această călătorie :) Iar pentru o experiență completa, explorează Călătoria Locaționistei de la scenariu la film :)

Fragment din documentarul producției filmului The Locationist


37 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page