top of page
woman-traveler-from-dreams-to-films-ink-artwork.png

My trips from dreams to films.
if my life was a painting or a comic book...

  • Writer's pictureGeorgia

Lego Story, un brand film aniversar de succes și un reper în 'cinematografia' filmelor corporative.

Updated: Sep 16, 2021

Iată un videoclip corporativ destul de lung în comparație cu multe altele care se rezuma la maxim 4-5 minute, fiind formate care se promovează predominant în mediul online.


"Lego Story" este un film de scurtmetraj în sine cu o durata de 18 minute si regizat de Kim Pagel care se refera la concepția brandului. Este animat, ceea ce înseamnă că este în concordanță cu marca, care este în esență pentru copii (deși știm cu toții câțiva adulți care îl iubesc și ei!). Utilizarea animației ajută și părțile mai triste ale videoclipului să nu fie prea grele.


Chiar dacă videoclipul este animat, s-a depus o muncă impresionantă în ceea ce privește partea de production design și lumini, aspecte care ajută la promovarea narațiunii.


De asemenea, filmul ne vorbește prin intermediul unui narator care, descoperim, ca este un descendent al personajelor din videoclip. Acest lucru îi conferă o legătură emoțională din perspectiva unei familii, care este un mod de a insufla mărcii o senzație pozitivă, determinând părinții și copiii sa o cumpere.


Filmul "Lego Story" a fost produs in 2012 de catre compania Lani Pixels, cu ocazia aniversarii a 80 de ani de la înființarea brandului Lego, aspect care se regăsește fidel si in titlu. Ulterior lansării lui, brandul a lansat si un video prin care a reciclat parti lucrate care nu au mai apărut în film, "The LEGO Story: Outtake", realizând astfel un produs secundar de succes care doar pe Youtube are 5.910.853 de vizionări.


Filmul în sine are pe Youtube 31.543.846 de vizionări si realizarea lui a costat echivalentul în coroane daneze a 1.7 milioane de dolari și a câștigat Globul de Aur pentru animație în cadrul Premiilor pentru Media și Televiziune de la Cannes.


Un studiu realizat de Forumul Economic Mondial estimează că, având în vedere ritmul schimbării, 65% dintre copiii din grădiniță vor ocupa locuri de muncă care nu au fost încă inventate. Singurul mod în care îi putem pregăti pe copii este să le oferim abilități care pot fi aplicate universal. Potrivit LinkedIn in articolul The Most In-Demand Hard and Soft Skills of 2020, creativitatea este cea mai solicitată competență pentru 2020.


LEGO inspiră și dezvoltă constructorii de mâine, iar la întrebarea "Cum pot învăța copiii să fie creativi?", răspunsul Lego, un brand impresionant de longeviv pentru era in care trăim, azi in vârstă de 88 de ani, este: prin joc. LEGO este mult mai mult decât o cărămidă, este un sistem construit în jurul unei idei.


LEGO în cifre:

  • Astăzi, valoarea mărcii LEGO este estimată la 7,6 miliarde de dolari;

  • Începând din acest an, LEGO ocupă locul 1 în Top 3 cei mai mari producători de jucării din lume, urmat de Nintendo și Mattel, după vânzări și profituri;

  • 25% din profit revine Fundației LEGO, care aduce învățarea prin joc copiilor care au nevoie;

  • 1,8 milioane de copii din 26 de țări se joacă cu LEGO-uri pe care părinții le pot cumpăra în 570 de magazine din întreaga lume;

  • În fiecare an, portofoliul companiei crește cu 60% cu produse noi, dintre care cele mai recente îmbină realitatea augmentată cu construcția;

  • Indiferent cât de avansate din punct de vedere tehnologic vor fi jucăriile viitorului, principalul produs LEGO este în continuare cărămida tradițională LEGO. Doar șase cărămizi 2x4 pot face 915 milioane de combinații diferite. Copiii sunt limitați doar de imaginația lor;

  • Compania are acum aproximativ 10.000 de angajați;

  • Compania este încă o afacere de familie condusă de strănepotul lui Ole (din film), Thomas Kirk Kristiansen, în calitate de președinte al LEGO A / S din februarie 2020.

În ianuarie 2014, un alt film "The Lego Movie” a adunat 69 de milioane de dolari în weekendul de deschidere, încasând în cele din urmă peste 460 de milioane de dolari în întreaga lume, devenind un blockbuster care in cazuistica filmelor de brand e numit "cea mai eficientă reclamă de 90 de minute pentru o „jucărie” pe care am văzut-o vreodată."

#legostory #brandfilm #filmcorporativ #studiudecaz

13 views0 comments
bottom of page