top of page
woman-traveler-from-dreams-to-films-ink-artwork.png

My trips from dreams to films.
if my life was a painting or a comic book...

  • Writer's pictureGeorgia

Ești micro-influencer? Vreau să colaborăm pentru promovarea filmului meu, o drama-comedie 2021.

Updated: Dec 12, 2021

Ești nano-influencer sau micro-influencer? Vreau să colaborăm pentru promovarea filmului meu și a documentarului cu producția acestuia realizat în stil reality (making-of).


Dacă ești un nano sau un micro-influencer care creează conținut relevant pentru categoriile: divertisment, stil de viață, turism, imobiliare, cinematografie și altele în care promovarea unui film al cărui pretext sunt locațiile cinematice ar putea fi natural integrată, sau dacă faci videoclipuri pe YouTube despre studii de caz privind producția de filme cu microbuget în timp scurt, vreau să colaborez cu tine pentru promovarea pachetului de entertainment "The Locationist".


"The Locationist” este un pachet de conținut de divertisment de apx. 2 ore format din:

• filmul de comedie-dramă de 37 de minute „The Locationist”

• bonus: documentarul de 72 de minute cu realizarea producției „Making-of The Locationist”


Filmul este realizat în limba engleză, cu actori și echipă români, și subtitrat în limbile franceză, engleză și română. Documentarul este în limba română, cu subtitrare în română și engleză. O abordare experimentală cu scopul internaționalizării.


Partea de promovare e susținută cu fotografii de pe set și din film, trailer și o mini serie de video teasers scurte de pe set care nu se regăsesc în documentar (vezi la sfârșitul postării).


Filmul și documentarul pot fi achiziționate pentru vizionare pe Vimeo Video on Demand. Influencerii colaboratori vor putea oferi comunității lor de prieteni filmul la preț redus printr-un link și un cod asociat care să permită identificarea vânzărilor generate de fiecare, primind un procent din fiecare tranzacție.


Sunt interesată de colaborări cât mai naturale (nu de promovări forțate) pentru că scopul meu este să dezvolt această relație pe termen lung atât pentru producțiile mele, cât și ale prietenilor mei, producători independenți de film români și străini, dar și să formez o comunitate organică și conectată în jurul nostru și a muncii noastre, dorindu-mi să invit audiența în lumea noastră, să înțeleagă mai bine procesul realizării unui film si provocările noastre ca independenți cu nano si micro bugete și să poată vedea filmele și într-o altă lumină.


În cazul particular al dramei-comediei „The Locationist” (un film de mediu metraj), care este și o dovadă de concept pentru un serial digital tematic care își propune să exploreze locații cinematografice, neobișnuite, etnice/tradiționale și unice prin arhitectura lor atât din România, cât și din străinătate, prin personajele și poveștile sale, mă interesează și perspectivele și opiniile spectatorilor, review-urile lor, pentru a înțelege mai bine direcțiile în care să dezvolt pilotul și seria în ansamblu.


Următorul scop pe lista mea este să experimentez colaborări creative și surprinzătoare cu nano și micro-influenceri din România și străinătate dintr-o perspectivă multidisciplinară, deoarece explorez strategii accesibile și reciproc avantajoase pentru monetizarea online a filmelor independente cu nano și microbugete în contextul lucrării mele de disertație pentru absolvirea programului de master de producție de film.


Ca producător, primul meu obiectiv este recuperarea costurilor de producție și promovare a filmului, astfel încât să pot asigura continuitatea activității mele de producție și o vizibilitate cât mai mare pentru producțiile existente și cele următoare.


Intenția mea este să-mi transform lucrarea de absolvire într-o serie de videoclipuri pe youtube gen „how to” în care voi invita partenerii influenceri să discutăm pentru ambele comunități, de producători și promotori ai filmului, ce a funcționat, ce nu, ce am descoperit, cum putem face aceste strategii să funcționeze mai bine pentru ambele părți, astfel încât să putem amplifica vizibilitatea și oportunitățile.


Festivaluri "The Locationist"

Deși filmul este încă în circuit festivalier, până acum a fost selecție oficială în cadrul celei de-a 15-a ediții a Festivalului de Film al Producătorilor Independenți din România (IPIFF 2021) la categoria "Cel mai bun producător" organizat de UPFAR-ARGOA (Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România și Asociația Română de Management al Lucrărilor Audiovizuale).


Titluri reviews "The Locationist" pe IMDB:

„O drama-comedie excepțională care nu vă lăsă pe nimeni neafectat.”

„Original și... te pune pe gânduri”

„O dramedie care te face să respiri viață și să o trăiești din plin!”

„Inteligent, proaspăt și nebun de autentic!”

„Un film de sentimente”.

„Amuzant, proaspăt și feminin”.


Filmul "The Locationist" în cifre:

4 zile de producție

11-15 membri ai echipei, în funcție de zi

21 de pagini scenariul final (15 pagini scenariul inițial când filmul era doar în format de scurtmetraj)

5 versiuni de scenariu

2 camere (Sony FX9, obiective Cooke), folosite împreună doar la scenele complicate

2 vehicule de set

22 de scene: 20 exterioare, 2 interioare, 6 cu dialog

2 locații, dar 5 locuri de filmare

444 duble

15 ore de filmare brută

37 de minute durata filmului

1,5 T spațiu de stocare

1,5 luni de pregătire și repetiții

2 luni post-producție

Devizul - în curând, pentru că trebuie să separ fazele, filmul de making-of și devizul de valoarea de producție.


Dacă ești interesat/ă să colaborezi cu mine pentru promovarea proiectului „The Locationist”, contează-mă la adresa filmproducer@georgiamihalcea.com


P.S. Traducerea titlului în limba română este "Locationista", termenul de locationist fiind un jargon folosit în producția de film, denumirea pentru acest job fiind de locations scouter/manager.


Trailer "The Locationist"

Video Teaser#1 "The Waking" (Trezirea)

Video Teaser#2 "The Shoe" (Pantoful)

Video Teaser#3 "The Skirt" (Fusta)

more video teasers will follow :)

43 views1 comment
bottom of page