VEZI SUNMOON

Synopsis: Tulburată de un caz de corupție la care lucrează, o judecătoare începe să-și pună la îndoială căile, etica și integritatea. Un moment care îi amintește de Articolul 22 din Codul de Procedură Civilă „Rolul judecătorului în aflarea adevărului”.

 

Triggered by a corruption case, a judge questions herself, a moment that pushes her back to the roots to the Article 22 - The role of the judge in finding the truth.

"Articolul 22" este un film de scurtmetraj de 5 minute, scris, regizat și produs de Georgia Mihalcea cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție. Filmul este o poveste despre integritate și etică și ne arată o judecătoare (interpretată de actrița Marcela Motoc) care se regăsește la răscrucea conștiinței în judecarea unui dosar de corupție.

 

Filmul a fost realizat pentru concursul de filme de scurtmetraj din cadrul Proiectului #Integritate 2020 Romania fără corupție, derulat, în parteneriat, de Direcția Generală Anticorupție, Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție celebrata in fiecare an pe 9 Decembrie.

Imagine: Albert Radu

Asistent imagine: Robert Revol

Montaj: Georgia Mihalcea

UPDATE 4 MARTIE 2021: Filmul "Articolul 22" a fost selectat in cadrul IPIFF Ediția a XV-a - Festivalul INDIE al Producătorilor de Film Independenți din România la categoria "Best Producer for a short film" (Cel mai bun producător de film de scurt metraj). 

"Articolul 22" (Article 22) is a 5-minute short Romanian film made in 2020, written and directed by Georgia Mihalcea, with actress Marcela Motoc as a judge who finds herself at the crossroads of conscience in a corruption case. The film was made for the Anticorruption International Day short films contest organized by the General Anticorruption Directorate.

 

UPDATE MARCH 4, 2021: The film "Article 22" about ethics and integrity in the context of the fight against the endemic corruption in Romania was selected at IPIFF 15th Edition - INDIE Festival of Independent Film Producers in Romania in the category "Best Producer for a short film" (Best Short Film Producer)