"Articolul 22" este un film de scurtmetraj de 5 minute, scris, regizat și produs de Georgia Mihalcea cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție. Filmul este o poveste despre integritate și etică și ne arată o judecătoare (interpretată de actrița Marcela Motoc) care se regăsește la răscrucea conștiinței în judecarea unui dosar de corupție.

 

Filmul a fost realizat pentru concursul de filme de scurtmetraj din cadrul Proiectului #Integritate 2020 Romania fără corupție, derulat, în parteneriat, de Direcția Generală Anticorupție, Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție celebrata in fiecare an pe 9 Decembrie.

Imagine: Albert Radu

Asistent imagine: Robert Revol

Montaj: Georgia Mihalcea

UPDATE 4 MARTIE 2021: Filmul "Articolul 22" a fost selectat in cadrul IPIFF Ediția a XV-a - Festivalul INDIE al Producătorilor de Film Independenți din România la categoria "Best Producer for a short film" (Cel mai bun producător de film de scurt metraj). Festivalul are loc in București la Cinema Muzeul Taranului Roman intre 17-21 Martie 2021 cu gala de premiere la Teatrul Odeon.